SKO zoekt

Herintreders met durf en daadkracht

SKO zoekt leerkrachten met durf en daadkracht. Ook als je er een tijdje uit bent geweest, bieden wij jou graag de kans om terug te keren voor de klas. Als herintreder krijg je direct een aanstelling bij SKO en we helpen je bij een soepele terugkeer. Via ons korte en krachtige Herintredersprogramma, dat wij verzorgen in samenwerking met KPZ, ben je snel weer up-to-date en kun je vol vertrouwen weer aan de slag. Dub dus niet, maar doe het en meld je direct aan.

Is dit iets voor jou?

Je hebt in het verleden je pabo-diploma gehaald en misschien heb je ook al voor de klas gestaan. Maar toen kwam er wat anders op je pad en heb je het onderwijs – of in elk geval de klas – verlaten. Toch voel je jezelf nog steeds leerkracht en blijft het basisonderwijs trekken. Het is de moeite waard om te verkennen wat de mogelijkheden zijn.

Wat houdt het Herintredersprogramma in?

Tijdens het Herintredersprogramma maak je nader kennis met SKO en kun je je pedagogische en didactische kennis weer ophalen en verdiepen. Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Startbijeenkomst: werken bij SKO
  • (Vernieuwende) pedagogiek
  • (Vernieuwende) didactiek en vakinhoud taal en rekenen
  • (Vernieuwende) didactiek en vakinhoud overige vakken
  • Innovatie en ICT
  • Passend onderwijs

Het Herintredersprogramma doorloop je niet alleen. Je doet het samen met een groep andere herintreders, met wie je tijdens intervisiebijeenkomsten ervaringen kunt uitwisselen. Dit zijn gelegenheden bij uitstek om verschillende thema’s uit te diepen, te reflecteren op jezelf en van elkaar te leren. Daarnaast krijg je een mentor in de school, die je in en rondom de klas begeleidt.

Wat kost deelname?

Deelname aan het herintredersprogramma kost niets. SKO draagt de kosten en biedt je de tijd die nodig is om aan het programma deel te nemen.

En daarna?

Deelnemers aan het Herintredersprogramma krijgen eerst een tijdelijke aanstelling voor de duur van het programma. Rond je het programma met goed gevolg af en krijg je een positieve beoordeling op de school waar je aan de slag gaat, dan krijg je vervolgens een vaste aanstelling bij SKO. Dat is beloofd!

blue-2 blue-hor-1

Wil je meer weten?

Periodiek organiseren wij samen met KPZ en andere besturen informatiebijeenkomsten speciaal voor jou. Wil je alles weten over ons Herintredersprogramma en met ons van gedachten wisselen over je mogelijkheden? Neem dan contact op!

Ik ben geen herintreder maar:

Copyright 2020 - Stichting Katholiek Onderwijs Flevoland & Veluwe