Vacatures

Groepsleerkracht

SKO zoekt leerkrachten met durf en daadkracht. Bekijk hier onze actuele vacatures of stuur ons een open sollicitatie. Wij leren je graag kennen!

Aan de slag bij SKO

Werk je bij SKO, dan krijg je ruimte in je werk. Om oplossingen te vinden, beleid vorm te geven en vernieuwende ideeën in de praktijk te brengen. Alles gericht op kinderen laten leren. Dat doe je natuurlijk niet alleen, maar samen met leuke collega’s en met goede ondersteuning. Op deze website lees je wat SKO verder allemaal te bieden heeft.

blue-2 blue-hor-1

Meer weten?

Heb je vragen over onze vacatures? Neem dan contact op met een van onze hr-adviseurs, Kim Verkerk en Sophia Kroon. Ook als je eerst een keer wilt meelopen op een school, kun je ons het contactformulier sturen. Wij kijken ernaar uit van je te horen.

7 vacatures voor Groepsleerkracht

Voor een nieuw te vormen instroomgroep zoekt KBS De Toermalijn, een leuke Jenaplanschool in Lelystad, een gedreven en enthousiaste leerkracht voor 4 dagen. Past dit bij jou? Twijfel niet en solliciteer direct!

Wat bieden wij?

 • Een team met teamspirit;
 • Ondersteuning door de aanwezige collega’s;
 • Een dynamische school waar het goed toeven is.

Wat vragen wij?

 • Je bent bevoegd als leerkracht of studerend voor leerkracht en in de eindfase van de opleiding.
 • Met een afgeronde Mbo-opleiding SPW4 of Onderwijsassistent kun je ook solliciteren op deze vacature
 • Je bent betrokken bij en voelt je gedreven om te werken met het jonge kind;
 • Je beschikt over uitstekende didactische en pedagogische vaardigheden;
 • Je bent communicatief en sociaalvaardig in het contact met leerlingen, ouders en collega’s;
 • Daadkrachtige persoonlijkheid, oplossingsgerichte en zelfstandige werkhouding;
 • Wanneer je bij ons komt werken vragen wij om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).
 • Kennis over het Jenaplan onderwijs is een pre.

Wie zijn wij?

Op de Toermalijn wordt gewerkt met een jong en dynamisch team van circa 35 mensen. Op dit moment bezoeken ruim 300 leerlingen de school, verdeeld over 12 stamgroepen, de stamgroepen zijn tweejarig. De school heeft 2 locaties die op loopafstand van elkaar liggen. Op de hoofd locatie bevindt zich ook de peuterspeelzaal en een buitenschoolse opvang.

De leerkracht die wij zoeken werkt op de hoofdlocatie van de Toermalijn met 4-jarige leerlingen, die instromen in onze basisschool. Om deze kinderen goed te laten wennen aan het naar schoolgaan starten we op 24 februari een zgn. instroomgroep. De huidige drie kleutergroepen 1/2 hebben hun maximale aantal van 28 leerlingen bereikt. Dat is de reden waarom wij voor deze leerlingen een instroomgroep starten. We verwachten aan het eind van dit schooljaar ongeveer 16 tot 20 leerlingen in deze groep.

Wat ga je doen?

Met jouw energie en sociale vaardigheden maak je van elke dag een bijzondere dag voor onze jongste leerlingen! Je werkt daarbij nauw samen met de leerkrachten van de andere groepen en de intern begeleiders.

Het betreft een tijdelijk dienstverband tot 3 juli 2020, met uitzicht op een vast dienstverband.

Meer weten?

 • Jouw sollicitatie ontvangen we graag voor 25 januari 2020 via de e-mail: drenth@kbsdetoermalijn.nl
 • De gesprekken vinden plaats op 27 en 28 januari.
 • Bij vragen over deze vacature kun je contact opnemen met de directeur van de school, mevrouw Els Drenth, drenth@kbsdetoermalijn.nl .
FTE
0,8 fte
Ingangsdatum
24 februari 2020
Sluitingsdatum
25 januari 2020
Wil je solliciteren?
Ik wil solliciteren

Voor groep 5/6 zoekt KBS De Toermalijn, een leuke Jenaplanschool in Lelystad, een gedreven en enthousiaste leerkracht voor 2 dagen. Past dit bij jou? Dub niet, solliciteer direct!

Wat bieden wij?

 • Een groeiende school in de wijk Galjoen/Jol in Lelystad;
 • Ondersteuning door de aanwezige collega’s;
 • Een team met teamspirit;
 • Een dynamische school waar het goed toeven is.

Wat vragen wij?

 • Gedrevenheid, passie, enthousiasme en een gezonde werkhouding;
 • Bij voorkeur ervaring in het Jenaplanonderwijs
 • Sterke communicatieve vaardigheden in contacten met kinderen, collega’s, ouders, externen;
 • Een planmatige maar ook flexibele houding;
 • Goed kunnen samenwerken in een divers team.

Wie zijn wij?

De Toermalijn is een groeiende school in de wijk Galjoen/Jol in Lelystad. De school staat bekend om het sociaal veilige klimaat, waar de ontwikkeling van het individuele kind centraal staat. Hier wordt aan gewerkt met een jong en dynamisch team.

Op dit moment bezoeken 300 leerlingen de school, verdeeld over 14 stamgroepen, de stamgroepen zijn tweejarig. De school heeft 2 locaties die op loopafstand van elkaar liggen. Op de hoofd locatie bevindt zich ook de peuterspeelzaal en een buitenschoolse opvang.

Meer weten?

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met de directeur (a.i.) van De Toermalijn, Frank van Oeffelt (tel.: 0320-246367). Voor meer informatie kun je natuurlijk ook op de website van De Toermalijn terecht.

FTE
0,4 fte
Ingangsdatum
1 februari 2020
Sluitingsdatum
31 januari 2020
Wil je solliciteren?
Ik wil solliciteren

KBS De Duinvlinder in Almere-Poort is op zoek naar 2 nieuwe mentoren om vernieuwend unitonderwijs te geven. Werktijdfactor in overleg. Past dit bij jou? Dub niet, maar solliciteer direct!

Waarom past De Duinvlinder bij jou?

 • Omdat je erin gelooft dat door het bieden van gepersonaliseerd onderwijs het zelfvertrouwen van het kind wordt vergroot en het kind daarmee het beste uit zichzelf kan halen.
 • Omdat de rol van mentor je goed past en je hierdoor bijdraagt aan een stimulerende, creatieve en probleemoplossende manier van leren.
 • Omdat wij erin geloven dat flexibele werktijden (buiten schooltijden) ook in het onderwijs mogelijk zijn.
 • Omdat wij als team sowieso altijd voor elkaar klaar staan.

Wat vragen wij?

Wij zijn een integraal kind centrum (IKC) en werken middels unitonderwijs. Daarnaast bieden wij vernieuwend onderwijs, waar de leerbehoeften van het kind centraal staan, waar je ruimte hebt om mee te denken, om zo de kwaliteit van het onderwijs naar een steeds hoger niveau te brengen. Om te leren en te durven ondervinden hoe het is om kritisch en daadkrachtig en vooral jezelf te mogen zijn. Wij zoeken dus leerkrachten met lef en daadkracht!

Meer weten?

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met de directeur  van De Duinvlinder, Marijke Tromp (tel.: 036-7676006). Voor meer informatie kun je natuurlijk ook op de website van De Duinvlinder terecht.

FTE
0,4 - 1 fte
Ingangsdatum
3 februari 2020
Sluitingsdatum
31 januari 2020
Wil je solliciteren?
Ik wil solliciteren

Katholieke daltonschool de Droomspiegel in Almere Poort geeft haar onderwijs vorm volgens de visie van pedagoge Helen Parkhurst. In haar visie op onderwijs en opvoeden spelen de drie basisprincipes zelfstandigheid, vrijheid en samenwerken een belangrijke rol. Onze taak is het middel om deze drie principes te verwezenlijken. Wij zoeken een leerkracht voor groep 1/2 (0,4 fte) en een leerkracht voor de middenbouw (0,4 – 0,6 fte).

Wat bieden wij?

 • Een werkomgeving waarbij je schooljaar 2019-2020 wordt meegenomen in het Daltontraject, waardoor je aan het eind van het schooljaar Dalton gecertificeerd kan zijn.
 • Een jong & dynamisch team dat leert van en met elkaar met een open, oplossingsgerichte houding.
 • Jij wilt je blijven ontwikkelen. Vanuit ons bestuursorgaan (SKO) wordt een academie (Akke & Demi) aangeboden – gericht op jouw persoonlijke interesses en ontwikkelbehoeften.
 • Ook jij verdient de persoonlijke waardering van het team, directie en bestuur; wij zijn betrokken en hebben persoonlijke aandacht voor jou.

Wat vragen wij?

 • Je denkt oplossingsgericht en in teamverband haal je het beste in je collega’s en leerlingen naar boven.
 • Je gaat graag de verbinding aan met de Droomspiegel en je collega’s op de lange termijn zodat we samen met jou kunnen bouwen aan de toekomst voor onze leerlingen.

Wie zijn wij?

Het uitgangspunt dat ieder mens van nature leergierig is, staat centraal. Dit positieve gevoel wordt vergroot door de wijze waarop we met elkaar omgaan, de leeromgeving en het aangeboden onderwijs op de Droomspiegel.

Het dragen van verantwoordelijkheid van het eigen handelen en gedrag is essentieel voor de ontplooiing van de persoonlijkheid van ieder mens. De leerlingen van de Droomspiegel zijn daarom vrij in het bepalen van de volgorde waarin opdrachten worden gemaakt, het bepalen van de hoeveelheid tijd die er aan wordt besteed en het maken van de keuze om het alleen of samen te doen. De leerlingen leren verantwoordelijk te zijn voor de gevolgen van de gemaakte keuzes en leggen daar bij de leerkracht verantwoording over af.

Leren samenwerken is een belangrijke vaardigheid voor al onze leerlingen. Dat lukt het best als er sprake is van respect voor de ander. Een geslaagde samenwerking draagt immers bij tot een wederzijds gevoel van welbehagen, waardoor onze leerlingen met een positieve werkhouding taken tegemoet treden. De kans van slagen wordt zo versterkt en het competentiegevoel wordt vergroot. Zo is de cirkel weer rond.

Op de Droomspiegel staat het vergroten van de zelfstandigheid van de leerlingen en het samenwerken centraal om zo met een stevige basis de toekomst tegemoet te treden. Want het beste dat je kunt worden is jezelf!

Meer weten?

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met de directeur van De Droomspiegel, Monique Ferwerda (tel.: 036 – 540 6060). Voor meer informatie kun je natuurlijk ook op de website van De Droomspiegel terecht.

FTE
0,4 - 0,6 fte
Ingangsdatum
1 februari 2020
Sluitingsdatum
31 januari 2020
Wil je solliciteren?
Ik wil solliciteren

In verband met het studieverlof van de leerkracht van groep 7/8 is KBS De Toekomst, een kleine en leuke school in Dronten, op zoek naar een invaller voor de dinsdag en woensdagochtend. Lijkt jou dit wat? Solliciteer direct!

Wat bieden wij?

 • Een kleine school met enthousiaste leerlingen en een klein en betrokken team.
 • Ondersteuning door de aanwezige collega’s en intern begeleider.
 • Leerlingen met een specifiek aanbod worden in de ochtend ondersteund in een andere setting.
 • Een gezellige werkplek in het centrum van Dronten.

Wat vragen wij?

 • Je hebt ervaring in de bovenbouw.
 • Je ben enthousiast en hebt een positieve benadering.
 • Je bent een leerkracht met humor en overwicht op puberende basisschoolleerlingen.
 • Je bent bereid tot overleg en afstemming met de vaste leerkracht en aanwezige collega’s.
 • Je bent per 1 februari beschikbaar.
 • Je bent in ieder geval beschikbaar tot en met april 2020.
 • Aleen de woensdag is ook bespreekbaar.

Meer weten?

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met de directeur van De Toekomst, Lia Rosa Gastaldo (tel.: 0321 312 483). Voor meer informatie kun je natuurlijk ook op de website van De Toekomst terecht.

FTE
0,4 fte
Ingangsdatum
1 februari 2020
Sluitingsdatum
24 januari 2020
Wil je solliciteren?
Ik wil solliciteren

Het Kristal is een katholieke basisschool in het mooie Almere Buiten, dicht gelegen bij de A6 en A27. Ons schoolconcept is gebaseerd op de uitgangspunten van het leerstofjaarklassensysteem waarbinnen wij de zorg voor een optimale ontwikkeling van de leerlingen vorm willen geven: Onderwijs is kristallisatie!

Wat bieden wij?

 • 1dag (maandag) groep 6-7
 • een ervaren duo-collega die op de andere 4 dagen voor de groep staat
 • Een leuke én uitdagende baan in een professionele omgeving.
 • Ruimte voor scholing, groei en innovatie.
 • Een enthousiast en collegiaal jong team.
 • Bij goed functioneren een vaste aanstelling.

Wat vragen wij?

 • Je onderschrijft de katholieke identiteit van de school.
 • Je vindt een positieve sfeer in de klas belangrijk en hebt een positieve kijk naar kinderen.
 • Je hebt een gezonde werkspirit en een professionele houding en betrokkenheid, waarbij feedback geven en coachende vaardigheden gevraagd worden.
 • Je weet een duidelijke structuur aan te brengen in klas en werk (HGW, DIM).
 • Je bent in staat kritisch naar jezelf en jouw onderwijs(resultaten) te kijken en staat open voor veranderingen.
 • Je bent een vrolijke teamwerker met gevoel voor humor, die goed kan luisteren.
 • Je hebt goede contactuele en communicatieve eigenschappen.
 • Je bent interpersoonlijk sterk en collegiaal.
 • Je werkt kwaliteitsgericht en bent consequent.

Wie zijn wij?

Onze speerpunten dit schooljaar:

 • Borgen van de ingezette verbeteringen van ons leesonderwijs.
 • Verbeteren van ons rekenonderwijs door begeleiding op de vloer en invoering nieuwe methode.
 • Pedagogisch klimaat borgen door de invoering van een programma; Kiva, Vreedzame School of PBS

Meer weten?

Heb je vragen over deze vacature, neem dan contact op met de directeur van Het Kristal, Henk Hooiveld (tel.: 036 5352513/ 06-23371414). Voor informatie over de school kun je ook de website van de school raadplegen.

FTE
0,2125 fte
Dienstverband
Bij goed functioneren uitzicht op een vaste aanstelling
Ingangsdatum
1 februari 2020
Sluitingsdatum
31 januari 2020
Wil je solliciteren?
Ik wil solliciteren

Ben jij goed in je vak? Ben jij op zoek naar diversiteit en afwisseling? Wil je je breed oriënteren op verschillende scholen met verschillende onderwijsconcepten? En ben jij flexibel? Dan zijn wij op zoek naar jou. Jouw flexibiliteit biedt ons de mogelijkheid om een optimale inzet van poolers te realiseren. Andersom mag je van ons verwachten dat we ons uiterste best doen om ook aan jouw wensen en ambities tegemoet te komen. Voor onze invalpool, de Flevopool, zoeken wij leerkrachten die invallen als op onze scholen leerkrachten afwezig zijn. Iets voor jou? Wij hebben jou veel te bieden. Dus: dub niet. Doe het. Solliciteer!

Wat bieden wij?

 • Alle kans om jezelf te ontwikkelen door het opdoen van veel verschillende ervaringen!
 • Een bestuursaanstelling bij SKO.
 • Reële loopbaanmogelijkheden binnen het bestuur. 
 • Deelname aan interne procedures. 
 • Een vast aanspreekpunt vanuit je bestuur voor je persoonlijke begeleiding en ontwikkeling. 
 • Deelname aan professionaliseringsactiviteiten.
 • Werken op jaarbasis. Dat betekent dat je gewerkte WTF per week gemiddeld per schooljaar wordt berekend en wordt verloond per maand. Je maandsalaris bedraagt daardoor altijd de omvang van jouw aangestelde WTF.  Per maand kunnen uren worden opgespaard, als je te weinig bent ingezet in die maand. Deze uren kunnen in de nieuwe maand worden ingehaald door extra inzet. SLIM (personeelsbemiddeling) monitort dat in te halen uren binnen jouw totale beschikbaarheid gerealiseerd kunnen worden. Extra gewerkte uren worden gecompenseerd, dan wel uitbetaald. 

Wat vragen wij?

 • Je bent in het bezit van een pabo-diploma.
 • Je bent inzetbaar in minimaal twee bouwen (onder-, midden- of bovenbouw).
 • Je bent bereid om op álle scholen van de samenwerkende besturen te werken (een eventuele voorkeur voor regio kan worden aangegeven).
 • Bij voorkeur beschik je over een gymbevoegdheid.
 • Bij voorkeur ben je beschikbaar conform het beschikbaarheidsschema, cao PO art 2.4 lid 1. Dit betekent bijvoorbeeld dat je bij een WTF van 0,6 op 4 werkdagen flexibel inzetbaar bent voor invalwerk. Let op: Meer beschikbaarheid mag altijd! Op beschikbare dagen kun je tot uiterlijk 9.00 uur gebeld worden voor invalwerk op dezelfde dag. De reistijd bedraagt maximaal 60 minuten (conform snelste route, routeplanner ANWB). Ons streven is om de reistijd van poolers te beperken. Reiskosten worden vergoed met € 0,19 per km. Reistijd geschiedt altijd in je eigen tijd.

Meer weten?

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met de coördinator van de Flevopool, Sophia Kroon (tel.: 0330-225040).

FTE
0,6-1,0 fte
Sluitingsdatum
31 januari 2020
Wil je solliciteren?
Ik wil solliciteren
Copyright 2020 - Stichting Katholiek Onderwijs Flevoland & Veluwe